Hoppa till sidans innehåll
IK Viking från Hagfors spelade i P16 B Nord den gångna säsongen.

Breddbandyn lever på ungdomsnivå

11 APR 2017 17:24
I skuggan av bandyfinaler, landslag, pokaler och cuper kan vi summera ungdomsserierna 16-18 år.
  • Skapad: 11 APR 2017 17:24

I flickallsvenskan deltog 9 lag, men bara Villa Lidköping, Skirö, Tranås, Västerås och Söråker hade lag i rätt ålder och var därmed kvalificerade för slutspel.

I Pojkallsvenskan Norra lyfter vi fram det nystartade laget från UNIK Uppsala som fullföljde 14 matcher i den tuffa serien mot idel elitlag förutom Liljan från Svärdsjö, utan att ta en enda poäng. Trots detta växte truppen under säsongen och de unika pojkarna har lärt sig mycket bandy.

Såväl Mellersta som Södra Pojkallsvenskan blev täta serier och där alla lag tog poäng av varandra. I den södra noterar vi att Surte BK och Fredriksbergs BK visserligen slutade som kölag, men att de som nystartade lag växte under säsongen och spelade någorlunda jämnt med samtliga lag.

Beträffande P16-serierna hittar vi Selånger/Söråker sist i den Norra serien. Ett unikt samarbete mellan två gamla rivaler som reste mellan Haparanda i norr till Borlänge i söder. Enda poängen kom hemma mot Sandvikens AIK. I västra serien kom Villa Lidköping vit sist, men det var ett rent 15-årslag som allt som oftast fick möta betydligt äldre motståndare.

I södra serien var Jönköping och Tjust i botten, men båda lagen blev bättre efterhand i en mycket tuff serie. I Östra serien kom Gustavsberg sist utan poäng, men i sista matchen mot GT76 ledde man länge. Bra kämpat under hela säsongen ”Gurra”!

Sist men inte minst ska Lesjöfors/Filipstad och Viking Hagfors nämnas. Lag som bara har spelbar is max två månader per år, men som för första gången på många år deltog i förbundsserier för ungdom. Båda lagen inledde serien svagt på grund av lite istid, men till sist hade man skrapat ihop 4 respektive 9 poäng i P16 B Nord, en prestation värd att notera. 

Skribent: Magnus Alm
Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info