Hoppa till sidans innehåll

Bandyfinalen: Hemmaplan blev återigen välbesökt

2017-04-06 10:40
Trots ett stundtals mycket blåsigt väder var stämningen hög och förväntansfull på Hemmaplan inför årets dam- och herrfinal. Flera tusen besökare passerade området och tog del av allt som erbjöds på torget.
  • Uppdaterad: 2017-04-06 10:44

I årets upplaga samlades föreningar och partners i över 20 tält på arenatorget. Tälten bjöd på olika aktiviteter, försäljningar och framförallt en hög bandystämning under hela dagen.

- Jag är väldigt nöjd med utfallet av årets upplaga. Våra föreningar och partners bjöd verkligen till och höll humöret och stämningen på topp under hela dagen, trots det något blåsiga vädret. Glädjande är att dambandyn fick större plats på Hemmaplan jämfört mot föregående år. Föreningar och spelare från damernas elitserie fanns på plats tillsammans med Damnätverket, spelare från damlandslaget och domare från damdomarprojektet, säger projektledaren Johan Eriksson. 

Hemmaplan har under de två år som det arrangerats varit mycket uppskattat av besökarna. Mycket hade utvecklats inför årets upplaga men det finns fortfarande delar som kan bli bättre.

- Vi är nöjda med Hemmaplan i sin helhet och har ett väldigt bra samarbete med Stockholm Live. Samtidigt vill vi utveckla konceptet för att leverera ett så bra arrangemang som möjligt. Hemmaplan 2017 kommer att utvärderas och återkomma ännu större och bättre nästa år, avslutar Johan. 

En nyhet i årets upplaga är att ett tält belönas lite extra för sitt arbete med 10 000 kronor avsedda för föreningens ungdomsbandy. Juryn för detta pris har tittat efter kreativitet, engagemang och leverans. Efter att ha besökt samtliga tält bslutade juryn att dela vinstsumman mellan Västerås SK och Villa Lidköping BK, med följande motivering. 

- Idén med att måla hela bandysveriges tavla kändes helt rätt på ett område som Hemmaplan. Tavlan skapade ett stort intresse bland både gamla och unga och var mycket välbesökt. Tavlan spred en känsla av gemenskap och glädje och bidrog utan tvivel till den varma stämningen på området. Den vinst som tavlan genererade skänktes till Bissen Brainwalk, ett mycket fint initiativ.

- Villa Lidköping besegrades med klara 3-0 i matcher i semifinalserien mot Bollnäs, men några sura miner efter det gick inte att urskilja på Hemmaplan. Istället valde föreningen att producera tröjor för Edsbyn- och Bollnässupportrar. En stor dos av kreativitet som samtidigt visade upp vilket unikt supporterskap det finns inom bandyn. Vinsten från försäljningen skänktes till välgörenhet, ett mycket fint initiativ.  

Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info