Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Årets Komet: ”Det är jättestort”

21 MAR 2012 09:51
Erik Pettersson, Sandvikens AIK har 2012 utsetts till ”Årets Komet” – ett pris till Torbjörn Eks minne som årligen delas ut av Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet. - Det är självklart jättestort. Jag har ju nyss etablerat mig i elitserien och det här trodde jag inte när jag tränade i somras, säger Erik.
  • Skapad: 21 MAR 2012 09:51

Söderforsprodukten Erik, 16, har tagit för sig rejält i Sandviken under säsongen och bidragit till att laget spelat sig fram till SM-final på Studenternas. 

- Man har ju sett många finaler, det är coolt och väldigt stort. Sen blir det såklart lite pirrigt att spela en final själv med all publik, säger Erik.  
 
Juryns motivering: Likt en Halleys komet har Erik Pettersson lyst upp årets elitserie. Sådana kometer syns inte så ofta men Erik, som med sina blott 16 år är yngst i elitseriens yngsta lag, har exploderat i utveckling och omedelbart etablerat sig. Han har spelat samtliga 34 matcher, gjort 20 mål i grundserien och, hittills, sex i SM-slutspelet. Han har gjort mål på hörna, han har skjutit in straffar men de flesta har varit rena spelmål, som vittnat om hans goda speluppfattning.

Vid sidan av bandyn studerar Erik på Bessemerskolans industritekniska program med den målmedvetna motiveringen:

”- Jag vill ha ett yrke som går att kombinera med bandyn, jag vill in på Sandvik efter skolan.” 
 Om priset: Svenska Spel har tillsammans med Svenska Bandyförbundet instiftat en utmärkelse och pris till minne av bandyprofilen och Svenska Spel-medarbetaren, Torbjörn Ek från Ljusdal. Torbjörn Ek var en av de sista som dubbelspelade i bandy och fotboll på högsta elitnivå.

Priset delas ut till den bandyspelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg. Utmärkande för Årets Komet ska också vara att pristagaren, i likhet med bandyprofilen Torbjörn Ek, utvecklats till en riktig lirare och dessutom uppträder som ett stort föredöme inom bandysporten både på och utanför plan. 
 
I juryn ingår Putte Ramberg, Andreas Arver, Lasse Sandlin, Daniel Kristiansson, Franco Bergman, Jonas Claesson, Magnus Wahlman, Oscar Pettersson, Per Fosshaug. 

Skribent: Lasse Sandlin/Erik Jonsson
Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info