Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

GS-brevet: Vintern är här!

31 AUG 2012 10:02
Augusti till ända. Årets första riktiga bandymånad. Vem trodde det för tio år sedan när en entreprenörssjäl och patriot från Edsbyn smällde av startskottet för det som i efterhand visat sig bli en helt ny bransch? Backar vi ytterligare 20 år hade inte ens barmarkssäsongen börjat när kräftorna dukades fram. Den som säger att bandyn inte utvecklats har nog tyvärr inte hängt med särskilt bra själv.
  • Skapad: 31 AUG 2012 10:02

Bilden ovan är från fredagen den 10 augusti då Edsbyn tog emot Sandviken hemma i Dina Arena. Ett annat tecken på att säsongen är igång är att kvalet till Svenska Cupen startar idag. Spelorter är Örebro och Vänersborg. Jag önskar alla deltagande lag lycka till!

Vi har två nyheter från kansliet som vi är stolta över. Kjell Edberg och Fanny Nikula är på plats sen några veckor tillbaka. Det känns riktigt gött att vi nu är fulltaliga. Alla börjar så smått hitta sina roller och överlappandet, som skett i samband med pensioneringar och att medarbetare slutat de senaste åren, hoppas vi nu är över.

Nästa stora pusselbit som måste på plats är den centrala organisationen med i dagsläget 13 kommittéer och ett antal ”permanenta” arbetsgrupper. Vilken funktion fyller de? På vilket sätt ska de bemannas? På vilket sätt ska de sju, åtta eller nio stordistrikten integreras i verksamhetsnära kommittéer som utbildning-, tävling, och regel- och domarkommitté? På vilket sätt ska en kommitté komplettera oss på kansliet?

Min bild, givet den verksamhetsplan som är lagd, är att vi de kommande åren måste ha en tonvikt mot utveckling, ungdom och marknad. Vad ställer det för krav på dito kommittéer?

I helgen som kommer träffas Idrottslyftsgruppen för att besluta om vilka föreningar som beviljas medel från Idrottslyftet, en satsning från regeringen på Svensk barn- och ungdomsidrott. Vi har försökt att skärpa upp kraven på kvalité för att godkännas. Det är i år ganska rejäla belopp som kan sökas och i gengäld förväntar vi oss en genomarbetad idé för vad pengarna ska åstadkomma. Vi tror att Utvecklingsenheten (Magnus Alm och Kjell Edberg) med färre men större satsningar, högre krav och bättre uppföljning kan ge ett utökat stöd till föreningarna.

Jag är glad över att kunna meddela att styrelsen i torsdags förra veckan beslutade att ge ett Utvecklingsbidrag till Juniorelitserien (P20) som möjliggör att norr/söder summeras i en tabell. Norr- resp. söderlagen möter varandra två gånger men man korsar alltså Sverige och möter varandra en gång också. Det känns tryggt att ha en Styrelse som inte viker en tum när det gäller utvecklingen av Svensk bandys framtid!

Slutligen måste jag berätta om mitt Ironman-debacle. För två veckor sen hoppade jag i Kalmarsund vid sju på morgonen tillsammans med 1600 andra. Simmade lite sämre än vanligt, cyklade lite bättre än vanligt, sprang hyfsat fram till 28 kilometer då kramper i båda låren satte stopp för min jakt på PB. Jag skyller det på bandyn. Jag missade helt enkelt några viktiga månader i våras, då inskolningen i jobbet tog all tid. Men det var det värt för det här är ruggigt kul!

Vi ses i vinter!

Skribent: Marcus Norman
Partnersnurra 20190214

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: This is a mailto link

Se all info