Hoppa till sidans innehåll

GS-brevet: Vad är vår huvuduppgift?

11 NOV 2013 08:55
Jag läste en oerhört intressant debattartikel i söndagens Dagens Nyheter. Jag reflekterade över den hela dagen och skrev den här krönikan igår kväll.
  • Skapad: 11 NOV 2013 08:55

Tre debattörer från tankesmedjan Katalys menar att samhällets huvuduppgift är att lösa gemensamma utmaningar. De skriver att stora skattesänkningar har fått samhället att falla isär och presenterar istället ett förslag som bl.a. påstås häva utanförskapet och öka jämlikheten.  
   
Jag vill inte göra idrott till politik och kommenterar inte artikelns innehåll i sig, men jag drog paralleller till vår egen verklighet, i bandyn. Svenska Bandyförbundets huvuduppgift är också att lösa gemensamma utmaningar. Vi förvaltar ett stort förtroende från er medlemmar om att kunna lösa de problem och utmaningar vi tillsammans står inför. Vi förvaltar också era pengar i form av olika avgifter som åläggs distrikt, föreningar och spelare samt olika bidrag och intäkter. Vi förväntas dra bandyns lans gentemot olika intressenter i samhället såsom RF, politiker, näringsliv och media.  
   
Vi ser det som ett hedersuppdrag att så effektivt som möjligt använda varje krona så att de stödjer den vision och de mål som vi gemensamt satt upp för svensk   bandy.  
   
Visionsarbetet som gjordes 2006 heter ”Vision 2017” och vi jobbar frenetiskt med projekt och processer för att nå dit. Projekt i form av läger för ungdomar, att hjälpa föreningar igång med rekryteringen, flicksatsningar och olika typer av kreativa stimulanser av bra verksamhet. Men också med processer kring tävlingarna där vi hela tiden utgår från att man ska spela mer bandy och åka mindre buss. Själva tävlingsformerna är utsatt för konstant utvärderande. En ständigt pågående process.  
   
Debattörerna pratar om att en höjd skattekvot ger en gynnsammare fördelningsprofil. En sexpunktslista med skattehöjningar ger ett reformutrymme för nödvändiga satsningar för att möta framtiden. Det var väl kanske inte riktigt de orden jag använde på årsmötet när jag förklarade varför vi måste höja våra serieavgifter, men huvuddragen är desamma. Det krävs att vi kraftsamlar för att göra nödvändiga satsningar på barn- och ungdomsverksamheten. Det kommer för vissa innebära lite högre avgifter, för andra lite mindre intäkter.  
   
Det är hittills ingen som har varit av annan åsikt än att det vi använder våra gemensamma pengar till i huvudsak är väldigt bra. Jag tolkar det som att vi har förstått vår huvuduppgift och fokuserar på den viktigaste av gemensamma utmaningar, nämligen att utveckla svensk ungdomsbandy. Tack för det förtroendet!

Länk till debattartikeln i DN >>     
   
Jag brukar försöka hitta en lämplig bild till varje GS-brev men den här gången gick jag bet. Lägger istället upp en bild på förra årets upplaga av Enebybergs IF. Vi är exakt samma gäng i år, enda skillnaden är att vi är ytterligare ett år äldre. På onsdag har vi seriepremiär. 21:00 på Sollentunavallen, som vanligt. 

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link
Partnersnurra 20190214

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: This is a mailto link

Se all info