Hoppa till sidans innehåll

GS-brevet: Älgjakten urholkar vår talangutveckling!

26 SEP 2012 21:36
Inte så många personliga reflektioner denna gång men väl en rad glada nyheter!
  • Skapad: 26 SEP 2012 21:36

Svenska Bandyförbundet tar nationellt grepp för att öka rekryteringen. Vi tror att det långsiktigt bara finns ett sätt att öka antalet bandyspelare. Det är genom att öka rekryteringen till landets skridskoskolor, där intresset för bandy grundas. I syfte att lära varenda unge åka skridskor har vi köpt www.skridskokul.se från Bandyalliansen i Karlstad. Förutom en snygg sajt med all nödvändig information och anmälningsformulär har vi också skapat annonser, foldrar, affischer och annat material som enkelt kan ortsanpassas. Skridskokul.se blir vårt nationella varumärke för att lära sig åka skridskor. Blickar jag in i spåkulan kommer vi inom ett par säsonger köra kampanjer i TV, radio och tidningar för detta.
Med hjälp av Idrottslyftsmedel rullar vi nu ut Skridskokul.se i 20 stora städer i Sverige. Flera av de 14 elitserieföreningarna har också visat intresse men vi är inte nöjda förrän varenda bandybana i Sverige finns med på sajten! För er som vill ansluta er till detta och ta del av det material vi tagit fram, maila mig! Ensam är stark, tillsammans är vi oslagbara.
 
Bandyfinalerna - vår egen avslutningsfest. Om inte du som läser det här går på Bandyfinalerna - vem ska då gå? Fundera på det. Tillsammans med Friends Arena har vi skapat ett suveränt föreningserbjudande som innebär att man kan boka biljetter nu, konfirmera antalet den 31 december och betala den 25 januari. Dessutom till ordentlig rabatt. 250:- per biljett mot ordinarie 425:-. Det här ska bli hela Bandysveriges final och jag hoppas att vi ses den 17 mars i Stockholm! Den 16 mars är det Bandygala med artister, mat, prisutdelning och vimmel med bandystjärnor från nu och då. Självklart ska ni gå även på detta. Priser och information kommer snart.
 
Fanny och jag är nu klara med programmet till BandyForum i Vänersborg med fokus på föreningsutveckling. Vi har hittat några solskensexempel från Bandysverige, men även föreläsare från andra idrotter. Vi kommer hålla till i Trollhättan och givetvis kombineras det med att heja fram vårt landslag i VM. De här dagarna vill ni inte missa. Det blir inspiration och tips i mängder. Dessutom gott om tid att "nätverka" med övriga Bandyfamiljen. Boka upp 1-2 februari i kalendern direkt och håll utkik här på Svenskbandy.se för en detaljerad inbjudan om några dagar.
 
Sist men inte minst vill jag berätta att jag var i Edsbyn under Champions Cup. Tidig lördagsmorgon körde jag ett eget pass i arenan och följde upp med en halvtimme i gymmet. Två grabbar är där samtidigt och kör koncentrerat och intensivt. Det visar sig vara Joel Wilhelmsson och Oscar Wikblad, två av Sveriges bästa P97:or. Man måste ta eget ansvar om man ska utvecklas och bli bäst. Jag får gåshud av den inställningen! I Edsbyn finns idag bara fyra aktiva 97:or och svaret på frågan vad de som slutat gör istället är legendariskt: "De jagar älg och åker EPA-traktor". Det är en insikt som jag bara kan få genom att vara ute på plats, där det händer, en lördagsmorgon under läktaren i Dina Arena...
 
Edsbyn_träning_u
 
Jag gillar för övrigt att leka med siffror och när jag ändå skriver om Edsbyn så har de imponerande tio helt egna produkter i 17-mannatruppen. Om Hammarby skulle ha samma andel i förhållande till invånarantal skulle 760 stockholmare trängas i omklädningsrummet på Zinken.

Skribent: Marcus Norman
Partnersnurra 20190214

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: This is a mailto link

Se all info