Hoppa till sidans innehåll

Epilog: Det nya Sibirien 3

11 MAR 2019 14:00
Universiaden i Krasnojarsk är över och för svensk del blev det ett guld och ett silver när bandyn tågade in på, sånär, olympisk mark. Nedan ger damlagets team manager, Örjan Stål, en avslutande bild av upplevelsen.
  • Skapad: 11 MAR 2019 14:00

Spasiba (tack) och Dasvedanja (på återseende) Krasnojarsk och vinter-Universiaden 2019, det säger alla vi i dam- respektive herrlaget som har fått förmånen att vara i Krasnojarsk.

I sloganen för vinter-Universiaden stod det "Välkommen till varma Sibirien" och där det var underförstått att det inte var temperaturen vintertid som det syftades på , utan vänligheten och vänskapen. Jag tror att samtliga inom bandyn som var på plats håller med om att denna slogan verkligen stämde. Vi har blivit suveränt behandlade av alla som var arrangörer och volontärer. Vänligheten och hjälpsamheten har varit på topp i alla sammanhang såsom vid transporter, boende, förtäring, idrottsarenor och inte minst för de personer som hade de otacksamma uppgiften att sköta säkerhetskontrollen. Det har varit vänliga leende hela tid och aldrig några problem med att lösa uppgifter om det uppstod några problem. Varje lag blev tilldelade en attaché som behärskade engelskan till fullo som också bidrog till att livet blev enkelt för oss under tiden i Krasnojarsk. Det finns inte ord för hur bra dessa personer skötte sitt åtagande mot oss.


Hela arrangemanget har varit så proffsigt skött sedan den första dagen vi kom tills vi lämnade staden. Idrottsligt för oss måste vi vara mycket nöjda,  damer tog guld i en rafflande final och herrlaget nådde inte riktigt fram men som helhet måste det ändå betecknas som ett godkänt resultat att vinna ett silver. Upplevelserna har varit många och fantastiska både på och utanför bandybanan. Förutom de idrottsliga presentationerna så tror jag är nog att samtliga hos oss inom bandyn häller med om att invigningen var den mest minnesvärda upplevelsen. En fantastisk show som toppades med att en av världens mäktigaste statschefer Vladimir Putin var på plats och vinkade åt oss bandyspelare och ledare. Förutom organisatörerna för Universiaden i Krasnojarsk så måste vi också tacka Sveriges Akademiska Idrottsförbund med Cecilia Västgård i spetsen som har varit behjälpliga inför och under mästerskapet och gjort det med bravur. Personligen måste jag och Thomas Lövstedt också tacka alla härliga spelare och ledare som deltog på dam- och herrsidan för bandyns räkning i Universiaden, ni har varit fantastiska på alla plan. 

Tack för denna gång och hoppas och tror att bandyn kan få vara med flergånger i detta stora idrottsevenemang.

Med vänlig hälsning Örjan Stål

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info