#nouse{ color:red; } VÅRT FÖRSTA MÅL - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Bandyhjärtats Miniallsvenska!


ICA-handlarnas Miniallsvenska och senare ICA Miniallsvenskan har spelats i Sverige sedan slutet av åttiotalet. Miniallsvenskan spelades företrädesvis på friluftsdagar i olika skolor runt om i landet. 
2013 valde ICA att inte längre sponsra bandy. Besvikelsen i bandysverige var stor när denna institution lades ned. Olika lokala initiativ har startats men saknaden av denna turnering är stor. 

Nu har Bandyhjärtat väckt liv i  denna anrika turnering så att vi åter får se ett gäng knattar åka in på isen i samband med övriga SM-finaler under den årliga finalhelgen i mars

För att finansiera detta krävs årligen ungefär 250 000 kronor och projektet måste vara färdigfinansierat i september för att i tid hinna med anmälning och turneringsarrangemang.

Tävlingen vänder sig till femteklassare. Ofta görs detta  i symbios mellan den lokala bandyföreningen föreningen och skolan. Fem spelare på plan varav minst en tjej. Efter lokala turneringar spelas regionskval för att kvalificera sig till finalen som spelas just innan herrfinalen. 

Svenska Bandyförbundet arrangerar Bandyhjärtats Miniallsvenska, för mer information om turneringen och anmälan kontakta Magnus Alm på Svenska Bandyförbundet, This is a mailto link

Bandyhjärtats Miniallsvenska – en nygammal tradition! 

Uppdaterad: 25 OKT 2017 11:47

Bandyhjärtat 178px