#nouse{ color:red; } Dispensregler - Dalarnas Bandyförbund
Hoppa till sidans innehåll

Dispensregler


Dispenser

Det är vi ledare som ansvarar för att detta sköts enligt reglerna och med ett gott omdöme. Med detta menar vi bl a följande:

- Undvik dispenser så långt det är möjligt! Meddela motståndare och domare vilka dispensspelare som deltager.

- Använd dispensspelare med förstånd. Undvik att "toppa" med dessa spelare även om det kan vara frestande när matcher står och väger.

- Skyll inte förluster på att motståndarna har dispensspelare. Som ledare måste vi hålla huvudet högt inför våra ungdomar.

- Är du osäker kontakta er föreningsrepresentant i ungdomskommittén.


Överåriga spelare får ej användas i seriespel. Dock har föreningarna, efter verifierat behov, rätt att söka dispens för överåriga spelare. Flickor som är ett eller två år äldre än sina lagspelare behöver man ej söka dispens för.


Dispens är ett hjälpmedel för att:

  • Ge enskilda spelare möjlighet att spela bandy.
  • Ge förening som har ett litet spelunderlag möjlighet med ett lag få spela mot kvalitativt likvärdigt motstånd.

Dispens kan även beviljas av sociala skäl. I år provar vi att släppa dispenserna fria och det är upp till varje förening att uppträda på ett sätt som man själv vill bli bemött. Inte toppa laget bara för att vinna matchen utan ha en bra dialog med motståndarna. Dispens skall endast beviljas de föreningar som har ett verkligt behov. I första hand ska yngre spelare rekryteras till laget.

Föreningar som söker dispens måste uppge föreningens samtliga ungdomslag och spelarunderlag. Dispensansökan ska godkännas och skrivas under av den sökande föreningens ordförande. Dispenser behandlas och beslutas löpande fram t o m 2006-12-31 av DBF:s tävlingskommitté (TK). Faxnr: 0243-219797.

Varje enskild dispensansökan skall alltid göras skriftligt på anvisad ansökningsblankett som finns att hämta här i PDF-format. Vid beviljad dispens skall man, vid varje matchtillfälle, ovillkorligen visa intyg från dispenskommittén för motståndarnas lagledning och matchens domare. Protester eller klagomål angående hanteringen av dispenser lämna senast 3 dagar efter match skriftligen till distriktsförbundets tävlingskommitté (TK). Godkända dispenser kan upphävas med omedelbar verkan av kommittén.

Uppdaterad: 24 NOV 2010 15:34 Skribent: Dalarnas Bandyförbund

Postadress:
Dalarnas Bandyförbund
Nils-Erik Borgh, Per Smeds Gata 9B
784 45 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243211157
E-post: This is a mailto link

Se all info