#nouse{ color:red; } För föreningen - Dalarnas Bandyförbund
Hoppa till sidans innehåll

För föreningen


Bandyvänner, vi står inför en ny bandysäsong, säsongen 2011/2012!

Vi hoppas som vanligt att vädrets makter är med oss så att seriespelet kan genomföras enligt det spelschema som kommer att finnas ute på hemsidan inom kort. Spelprogrammen som finns under Tävling och resultat innehåller mycket information. Läs igenom det ordentligt.

Visa respekt för - medspelare, motspelare, ledare, domare och funktionärer. Alla behövs om det skall bli några matcher!

 

 

Vi påminner om att:

DBF:s ungdomskommitté vill med detta brev lyfta fram några saker som vi vill att du uppmärksammar lite extra även denna säsong:

Domare

Ge domarna det stöd de behöver. Stöttning och konstruktiv kritik är viktigt. Många domare är unga och orutinerade och behöver allt stöd de kan få. Det råder stor domarbrist i distriktet varför det är extra viktigt att vi inte skrämmer iväg dem som vågar prova på domarrollen. Vårt syfte med dessa rader är att försöka förbättra verksamheten och göra ungdomsbandyn i Dalarna ännu mer positiv. Du är viktig för att vi ska lyckas med det. Vi räknar med ditt stöd!

 

Munskydd och ansiktsskydd

Ansiktsskydd är obligatoriskt för målvakter. För utespelare är munskydd obligatoriskt (även i internationella matcher). Jofa munskydd ( "gamla" munskyddet ) eller CE-godkänt tandskydd som appliceras inne i munnen är tillåtet att använda. Tandskydd gjutet och utformat av tandläkare är tillåtet. Spelare kan välja att kombinera munskydd enligt ovanstående.

 

Ansiktsskydd av typ helgaller är obligatoriskt enligt följande:

- Ungdomsspelare upp till 20 år (födda 1991 eller senare)

- samtliga spelare med ett öga.

Enbart ansiktsskydd försedda med godkännandemärken (CE-märke) får användas.

- SBF rekommenderar spelare födda 1990 och tidigare att under spelåret 2010-11 använda visir/halvgaller eller helgaller.

- Från och med säsongen 2011-12 blir visir/halvgaller eller helgaller obligatoriskt för spelare födda 1991. Den nya utrustningsregeln innebär att nuvarande regel för galler/visir för ungdomar "fryses", vilket innebär att de spelare som måste ha helgaller alternativt halvgaller/visir och tandskydd blir ett år äldre för varje säsong, vilket för till följd att alla framledes spelar med ansikts- och tandskydd.

Uppdaterad: 28 NOV 2011 13:02 Skribent: Dalarnas Bandyförbund

Postadress:
Dalarnas Bandyförbund
Nils-Erik Borgh, Per Smeds Gata 9B
784 45 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243211157
E-post: This is a mailto link

Se all info