#nouse{ color:red; } Verksamhetsrapport ungdom 16/17 - Västergötland
Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsrapport ungdom 16/17

2017-05-18 11:31
Nedan kan ni läsa om utvecklingsgruppens verksamhet säsong 16/17.
  • Uppdaterad: 2017-10-22 20:08

Verksamhetsberättelse för BDV´s Utvecklingskommitté 2016-17.

 

Ungdomsbandyn.

Säsongen startade traditionsenligt med Bandyforum-höst, den 5 oktober 2016 i LAIK-lokalen på Isstadion i Lidköping med ett 30-tal ledare. Ungdomslagens föreningar och vi beslutade om den kommande vinterns verksamhet. (se protokoll för Bandyforum-höst på hemsidan)

 

Lägerverksamhet.

Säsongens lägerverksamhet har varit mycket bra. På pojksidan har Patrik Hagman hållit i alla läger på P-16/15 och P-14 med hjälp från ledare från distriktet. P-13´s ledare Marcus Karlsson med stor stab har haft många ungdomar på sina läger. På flicksidan har Christian Nilsson och Mats Ahlstedt gjort ett mycket bra jobb. Breddläger/uttagningsläger har genomförts under hösten. P-16 två läger, P-15 fyra läger, P-14 fyra läger, P-13 två läger, F-16/15 två läger och F-14/13 två läger. All lägerverksamhet finns på vår hemsida som uppdateras hela tiden. Antal deltagare har varit över 100 st. ungdomar.

 

DM.

Lördag 161119 var en heldag för distriktets 12 års lag då DM genomfördes i Arena Väners-borg av IFK Vänersborg. Dagen startade med två matcher för flickor på 7-mannaplan. Därefter övergick det till spel på stor bana för pojkarna fram till klockan 19.00 Återigen ut med sargar till flickorna och spel. Först en gruppspelsmatch och därefter final och placerings-match. Kvällen avslutades med pojkarnas finalspel och placeringsmatcher. I finalmatchen P-12 i 1 x 20 min, började LAIK bäst och hade ledning med både 1-0 och 2-1,en efter det så avgjorde Isak Stolt för IFK Vänersborg med ett äkta hattrick.

 

F-12.

Tid

Match Plan 1

Resultat

Match Plan 2

Resultat

 

IFK Vänersbg-Gripen Trollhättan

3   - 1

Villa/LAIK - OBK

       0 - 4

 

OBK – IFK Vänersborg

      3 - 1

Gripen Thn – Villa/LAIK

       0 - 4

 

Villa/LAIK – IFK Vänersborg

4   - 2

OBK – Gripen Trollhättan

  9 - 0

Final: OBK – Villa/LAIK  2 – 0. Placeringsmatch Gripen Trollhättan – IFK Vänersborg  2 - 2

 

P-12 Grupp 1:                                          P-12 Grupp 2:

Lidköpings AIK                                       IFK Vänersborg

Villa Lidköping Blå                                 Villa Lidköping Vit

OBK/HSK                                                Villa/LAIK F-14

Tid

Match

Resultat

13.15 - 14.00

 Lidköpings AIK -  Villa Lidköping Blå

2 - 2

14.05 - 14.50

IFK Vänersborg – Villa Lidköping Vit

5 - 2

14.55 - 15.40

OBK/HSK – Lidköpings AIK

1 - 6

15.45 - 16.00

 Banvård

 

16.05 - 16.50

Villa/LAIK F14 -IFK Vänersborg

0 - 2

16.55 - 17.40

Villa Lidköping  Blå –   OBK/HSK

3 - 1

17.45 - 18.30

Villa Lidköping Vit – Villa /LAIK F14

1 - 1

  

 

Match

Resultat

Grupp 3:or

OBK/HSK – Villa Vit

0 - 7

Grupp 2:or

Villa Blå – Villa/LAIK F-14

1 - 0

FINAL

LAIK – IFK Vänersborg

2 - 4

                       

Villa/LAIK F-14. Bakre raden från vänster: Freja Lööf, Katarina Stenmark, Tilde Jacobsen, Wilma Andrén, Märta Stern, Lua Nyberg, Tea Lans. Liggande: Olivia Jacobsen.

Tilda Lindgren saknas på bilden.

P-14.

Gripen-Trollhättan BK arrangerade samma dag DM för distriktets 14-års lag. Finalen vanns av Blåsut med 5-1 mot Villa Blå.

Resultat P14-DM:

Gripen - Blåsut 2-5
Villa Blå - LAIK 7-1
Villa Vit - Blåsut 1-4
OBK/HSK- LAIK 3-1
Gripen-Trollhättan BK - Villa Vit 1-4
OBK/HSK - Villa Blå 0-1

Gripen - LAIK (3:orna i grupperna) 7-1
OBK/HSK - Villa Vit (2:orna i grupperna) 3-1
Blåsut - Villa Blå (Final) 5-1

Segrare DM: Blåsut
2:a: Villa Blå
3:a: OBK/HSK

4:a: Villa Vit
5:a: Gripen-Trollhättan BK
6:a: LAIK

Svenska Spel Cup

Omgång 1 för pojkarna arrangerades i Eskilstuna 7 jan. 2017. Västergötland gick vidare till semifinal efter segrar mot Stockholm Vit med 4 - 1 och Sörmland/Örebro med hela 14-1.

Semifinalen arrangerades i Lidköping den 28 januari mot Västmanland. Västergötland hade ledningen två gånger i matchen, men vi förlorade tillslut med 5-4. Målgörare för laget var: Hugo Thyr 2, Oscar Fransson och Tobias Augustsson ett vardera. Västmanland vann sedan finalen mot Småland med 4-3. Det var alltså för andra året i rad förlorade vi med uddamålet mot det segrande laget i Svenska Spel Cup P-15.

Flickorna spelade sitt gruppspel i Tranås 7 januari. Där blev man trea efter två förluster mot Sydväst 5-1 och Småland 5-1. Däremot blev det vinst mot Värmland med 4-2. Småland vann senare finalen mot Nord med 8-4.

 

Götalandsmästerskapet

För pojkar arrangerades det av Småland. Där deltog vi med två P-14 lag och två P-13 lag.

Totalt 29 killar kom till spel för att representera Västergötland P-14. De tog sig an en utmaning med avresa redan 04.00 bort till Målilla!!

Trots detta visade killarna prov på riktigt fin lagkänsla där rätt inställning, spelglädje och bitvis riktigt bandygodis med klapp-klapp passningsspel som ledde fram till 6 segrar av 6 möjliga... Vi hade högre fart i både skridskoåkning och bollen än övriga lag.

Matchresultat P-14 i Målilla:

Småland 1 – Västergötland 1(Lag Gul): 1-5

Västergötland 1(Lag Gul) - Sydväst: 6-3

Småland 2 - Västergötland 1(Lag Gul): 4-7

Västergötland 2(Lag Svart) - Småland 2: 9-4

Västergötland 2(Lag Svart) - Sydväst: 4-3

Småland 1 - Västergötland 2(Lag Svart): 2-7

Stort GRATTIS pojkar och ledare. Mycket bra jobbat!

 

Samma dag spelade BDV´s båda P-13-lag mot Smålands båda lag i Jönköping. Sydväst deltager inte i P-13.

 

F13-laget genomförde Regionsmästerskapet i F13 söndagen 29 januari på Vaggeryds IP med två matcher mot Småland och SydVäst. Västergötland representerades av spelare från Otterbäcken BK, Villa/LAIK, IFK Vänersborg och Gripen-Trollhättans BK. Detta blev avslutningen på säsongen för F13-laget.

 

Matcherna i Regionsmästerskap F13 20160129:

Sydväst - Småland 9 - 3

Västergötland - Sydväst 1 - 4 (1 - 1)

Mål av Alicia Helge.

Småland - Västergötland 6 - 2 (4 - 0)

Mål av Rebecka Helgesson, Clara Björkholm.

 

Tidigare på säsongen har de haft två heldagars träningsläger i Arena Vänersborg, en i oktober och en i december, där tjejerna visat prov på stort bandykunnande både i teori och praktik. Efter mycket pusslande med möjliga matchdatum, dubbelbokade lag, brist på is blev det till slut matchdag. Bussresa för hela laget och supportrar med start i Vänersborg med IFK- och Gripen-tjejer via Lidköping där tjejerna från Villa/LAIK och Otterbäckens BK klev på. Laget anlände till ett något grått Vaggeryd med minus tre grader på termometern.

Första matchen spelades mot Sydväst. Efter en jämn första halvlek förlorade man med 1 - 4.

Lunch och kort vila innan matchen mot Småland där motståndarna satte in hårt tryck från start och fick med sig två snabba mål. Ytterligare två innan halvtidsvilan. Trots detta var det ingen i Västgötalaget som gav upp eller hängde läpp. I andra halvlek satte Västgötatjejerna tryck på Småland och det gav till slut utdelning med två mål gjorda, men med två insläppta så slutade matchen 2-6. Chanserna fanns där för Västgötalaget i båda matcherna efter flera fina uppspel, men avsluten gav inte utdelning. Hemläxa att träna på med klubblaget är enkla avslut.

På hemväg hölls avslutningsmiddag på IKEA i Jönköping.

Ledarteamet: Mats Ahlstedt(IFK Vbg), Jonas Sundelius(IFK Vbg), Johan

Stern(Villa/LAIK).

Flickverksamheten säsongen 2016/17.

Flick och damverksamheten har under säsongen utvecklats mycket positivt. Detta tack vare ett gediget arbete med många engagerade i flera föreningar. De etablerade herrföreningarna, Villa/LAIK, Gripen, Vänersborg, Otterbäcken har också varit de drivande i att fortsätta att utveckla dam- och flickbandyn. Noterbart är att även föreningar som Skövde och Borås är i startgroparna. Det har varit tillväxt av både spelare, lag och turneringar, Det har spelats fyra poolspel under säsongen för vardera F10 och F12 lag vilket är rekordutveckling. Samtidigt har Villas F17 lag blivit svenska mästare och damlaget spelat sig upp till Elitserien. Två distriktslag, F13 och F15 har haft både läger och cuper under säsongen enligt tidigare säsonger. Västergötlands och Smålands modell med två distriktslag har nu också blivit systemet som Sydväst har anammat. Positivt är att F13 truppen har varit väldigt stor, strax under 30 stycken, vilket är ett resultat av det breda flickarbete som pågår i flera föreningar. Det är en mycket positiv och lättsam anda mellan Västergötlands föreningar med ett gott samarbete där vi alla drar åt samma håll och fördelar ansvaret bra med poolspel, cuper, och distriktslag. Sammantaget ger detta en säsong som har överträffat förväntningarna.

Nedan följer en klubbvis sammanfattning från de största föreningarna.

-Villa/LAIK har tillväxt av spelare, ledare, antal lag, spelare i distriktslag. Klubben har en ökad ambition för kommande säsong.

 

-IFK Vänersborg har en ganska bra ökning av unga flickspelare och ser fram emot en ännu bättre säsong, trots att årets var mycket positiv.

 

-Gripen Trollhättan BK startade säsongen med 19 st aktiva spelare och två flicklag, F10 och F12. Ambitionen var att kunna delta i samtliga poolspel och minst två cuper under tiden som fler spelare anslöt till åldersgrupperna. Samtidigt behövde man ju då fler ledare in i organisationen. Dessa mål lyckades man med och har idag 26 st aktiva spelare, fler ledare,  samt ett femtontal yngre i skridskokul som ännu ej är med i lagträningar. Fyra stycken Gripentjejer har spelat i distriktslagen vilket är rekordmånga för klubben. Inför kommande säsong kommer man att lyfta F12 laget till att bli ett seriespelande F14 lag. Detta blir ett historiskt steg för Gripen som förening. Kvar för de yngre blir F10 laget som fungerar som ett bra insteg för nya spelare.

 

-Otterbäcken har ett stabilt antal flickor i olika åldrar som spelar i de olika U-lagen. De spelar även ibland poolspel som eget lag eller sammansatt med annat.

 

Seriespelet.

 

Flickverksamheten.

Flickor F-10/F-12 har under säsongen haft sex 7-manna poolspel med Sydväst. Deltagande lag var: Gripen, Otterbäcken, Villa/LAIK, Vänersborg, Mölndal och Höjden.

Villa/LAIK F-14 spelade i U-12 A (Grön).

 

Pojkverksamheten.

P-14 har varit uppdelad i två grupper tillsammans med Sydväst.                                                           

-I Grupp Svart Västergötland P-14-A deltog Blåsuts BK, Otterbäcken/Hajstorp, LAIK, Villa Vit och Villa Blå. Seriesegrare blev Blåsuts BK. Serien gjorde ett uppehåll där lagen spelade 4 matcher mot Sydväst-lag i en utbruten serie som även den vanns av Blåsuts BK. Tyvärr haltar tabellen då alla matcher ej blivit rapporterade.

-Grupp Röd Sydväst P-14-B. Lagen från Västergötland: Gripen, Villa Blå och Villa Vit. Någon tabell är ej upplagd enligt överenskommelse, men ser man på resultaten så var Gripen seriesegrare.

 

U-12 Har varit uppdelad i två grupper.

-U-12 A (Grön) spelade 11-mannabandy med 7 lag med dubbelmöten i 12 omgångar. Deltagande lag var: Villa Vit, Villa Blå, LAIK, IFK Vänersborg, Villa/LAIK Flick, Otterbäcken/Hajstorp och IFK Kungälv.

-U-12 B spelades som 7-mannabandy i 7 st poolspel med 12 lag + Boltic som arrangerade ett spel men ej deltog i våra övriga poolspel. Deltagande lag var: IFK Vänersborg Vit, IFK Vänersborg Blå, Gripen Svart, Gripen Gul, Gripen Vit, LAIK, Borås, Villa Vit, Villa Blå, Villa Svart, Skövde och Mosserud.

 

U-10 spelade 6 st poolspel med 11 lag. Deltagande lag var: Villa Blå, Villa Vit, Villa Gul, Villa Svart, Villa Röd, IFK Vänersborg Blå, IFK Vänersborg Vit, IFK Vänersborg Svart, Gripen Svart, Gripen Gul och Otterbäcken/Hajstorp.

 

U-9 spelade 6 st poolspel med 18 + 1 lag. Deltagande lag var: Villa Vit, Villa Gul, Villa Svart, Villa Blå, Villa Grön, Villa Röd, Villa Rosa, IFK Vänersborg Vit, IFK Vänersborg Blå, IFK Vänersborg Röd, Gripen Svart, Gripen Gul, LAIK Röd, LAIK Blå, tillkom även LAIK Vit i 4 av sammandragen, Borås, Skövde, Otterbäcken/Hajstorp och Boltic (då de fick lag).

 

 

Svenska Bandyförbundets serier för pojk-, junior- och äldre flickverksamhet med BDV-lag:

 

P-16.

-P-16 Västra: Deltagande lag från distriktet var: LAIK, Gripen-Trollhättan, IFK Vänersborg, Otterbäcken/Hajstorp och Villa Vit. LAIK vann serien och gick vidare till slutspel.

-P-16 Södra: Deltagande lag från distriktet var Villa-Lidköping Blå. Laget slutade 3:a i serien

LAIK och IFK Vänersborg gick till gruppsemifinaler. LAIK blev 3:a i grupp A och IFK Vänersborg blev 4:a i grupp B. Segrarna från varje grupp gick final och där vann Hammarby IF från grupp B över Nässjö IF från grupp A med 5-4.

 

F-17.

Villa-Lidköpings BK spelade i Södra flickallsvenskan, och vann serien med 6 vinster, en oavgjord och en förlust. I slutspelet ställdes man mot Söråkers IF och vann borta med 5-3 och hemma med 7-3. Finalen spelades i Behrn Arena i Örebro under Ungdomsfinalhelgen mot Västerås SK och Villa-Lidköping vann med 4-0.

  

Villa grundlade segern via mycket stabilt spel i den första halvleken. Tilda Ström satte 1-0 på en fin hörnvariant redan efter tre minuter. Malin Kall gjorde 2-0 efter 25 minuter och hon ökade även på ledningen till 3-0 efter paus.

Maja Hellqvist prickade in 4-0 med tio minuter kvar och spela och det blev slutresultatet.

 

- Vi spelade bra, var väldigt täta bakåt och målfarliga framåt. Vårt försvar gjorde en fantastisk match och det var verkligen en otroligt stark laginsats, säger Malin, som utsågs till Villas bästa spelare i finalen.

 

- Jag tycker att vi hade bra kontroll på händelserna sett över hela matchen, men det kanske var lite skakigt när vi hade två utvisningar i andra halvlek. Nu efter vinsten känns det helt underbart och det är en obeskrivlig känsla, säger Malin till svenskbandy.se.

 

P-18 – bredd:

Lagen från distriktet var Villa-Lidköping och Skövde Bandy som båda spelade i den södra serien. Villa slutade 2:a och Skövde 4:a av 7 deltagande lag.

 

P-18 elit:

Lagen från distriktet var Villa-Lidköping BK och IFK Vänersborg. Villa blev 6:a och IFK Vänersborg 10:a i serien. Villa gick till slutspel och vann båda kvartsfinalerna mot Sandviken, hemma med 7-2 och borta med 8-3. Semifinal spelades mot Edsbyn. Villa vann hemma med 6-1 och med 5-5 borta så var man i final. Finalen spelades under Ungdomsfinalhelgen i Behrn Arena i Örebro mot Vetlanda BK. Tyvärr förlorade man med 4-3 i en tuff och svängig match.  Villa fick en drömstart när Joel Broberg spelade fram Victor Petersson till 1-0 redan efter en minut. Därefter följde tre raka mål för Vetlanda. William Arvidsson reducerade innan pausvilan och Joel Broberg pangade in 3-3 med ett mäktigt långskott efter 73 minuter. Finalen såg ut att gå till förlängning, men Vetlanda prickade in 4-3 på tilläggstid.

 

J-20.

Lagen från distriktet var Villa-Lidköpings BK och IFK Vänersborg. Villa slutade 4:a och IFK Vänersborg 9:a.

Villa-Lidköping ställdes mot Vetlanda i semifinal och förlorade hemma med 1-3 och borta med 5-7. Villa var ändå i ledning med två mål och hade då ena skridskon i final. Vetlanda vann sen finalen mot Edsbyn.

 

Utbildning.

Lördag 161001 genomfördes ”Bandy för barn” med 12 st deltagare  och söndag 161002 ”Bandy för ungdom med 11 st deltagare. Båda genomfördes i Gripens lokaler och Slättbergshallen  i Trollhättan.

 

Projekt i Distriktet.

Skövde Bandy och Otterbäcken fick bidrag från SBF att anordna ungdomsprojekt. ”Mera aktiviteter på isar”.

-Skövde Bandyklubb genomförde under vintern projektet ”Bandybussen” med två projektanställda ledare. Det innebar att på eftermiddagen hämta barn med buss från fritidsavdelningar i fem av kommunens landsortsområden: Timmersdala, Lerdala, Frösve, Väring och Tidan. Fyra Bandybussar genomfördes och totalt deltog 48 Barn (21 flickor, 27 pojkar). Flera av dessa började sedan i föreningens ordinarie träningsgrupper.

Se YouTube-filmen om Bandybussen på https://www.youtube.com/watch?v=EJpjLRTQM6g&

 

-Otterbäckens BK genomförde en Korpturnering, skridskodisco och att skolorna i närområdet bussade till planen samt att de blev bjudna på lunch

 

160406 Verkställande utskott i BDV´s Utvecklingskommitté Per-Anders Åhs-ordförande, Mikael Bengtsson–v.ordförande i BDV´s UVK.

 

Skribent: Tomas Arvidsson
Epost: Adressen Gömd

Forstasidan

 


Västergötlands Bandyförbund
Brättevägen 15
462 35 Vänersborg
Tel: 070-269 77 45

Hemsida:
 www.svenskbandy.se/vastergotland

E-post:
This is a mailto link

Bankgiro: 629-0001

 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200