#nouse{ color:red; } Seriepremiär för F13 regionsserie - Västergötland
Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär för F13 regionsserie

30 NOV 2018 14:02
Söndagen 2 december är det premiär för F13 region niomannaserien, ett steg för att behålla fler spelare inom bandyn.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2018 14:02

Serien startas på initiativ av ungdomsledare i IFK Vänersborg och Villa/LAIK som sett ett behov att minska steget från sjumannabandy

Idén kom från IFK Vänersborgs Martin Frändberg redan i slutet av säsongen 2016/17 och efter att IFK Vänersborg i mars 2018 spelat med sitt F12-lag i F13/14 klassen i Ready Bandy Jentecup, som är för niomannalag, stod det klart att detta var något att satsa på. Under våren skickades frågan ut till övriga föreningar med lag i lämplig ålder och gensvaret var klart positivt, planeringsarbetet tog vid i augusti och i början av november var all is bokad och spelschemat klart.

När serien drar i gång på söndag i Ale Arena, är totalt sex föreningar anmälda från tre regioner. IFK Vänersborg och Villa/LAIK från Västergötland, Surte/Kareby och SK Höjden från Sydväst samt Tranås BoIs och Skirö AIK från Småland. Serien kommer att spelas som poolspel under fyra tillfälle, efter premiären som arrangeras av Surte/Kareby står SK Höjden som värd på Ruddalen och som avslutning blir det ett tvådagars arrangemang i Tranås. Lagen kommer att mötas två gånger under säsongen.

Planen kommer att kortas och smalnas av ca 5 m på varje sida. Hur lagen väljer att ställa upp får vi se, satsar man på försvar eller anfall med de två nya spelarna jämfört med sjumanna? I övrigt gäller regler som för 11-mannabandy. Speltiden är satt till 2x15minuter till 2x20 minuter för att poolspelen skall vara hanterbara

”Våra förväntningar på säsongen är att kunna lära tjejerna hur det kommer att bli när man spelar på stor plan med allt vad det innebär i fråga om regler och taktik” säger Daniel Geft, Surte/Kareby, och fortsätter ”vi hoppas att detta blir en serieform som kommer att leva vidare då vi nästa säsong har en ganska stor kull spelare födda 2007 som vi vill kunna erbjuda ett bra seriespel”. Pierre Bengtsson, Tranås BoIs hoppas på roliga jämna matcher mot tjejer och få förståelse för att spela bandy på ”riktig plan”!

Mats Ahlstedt

Skribent: Ann-Sofi Dahlberg
Epost: Adressen Gömd

Forstasidan

 


Västergötlands Bandyförbund
Brättevägen 15
462 35 Vänersborg
Tel: 070-269 77 45

Hemsida:
 www.svenskbandy.se/vastergotland

E-post:
This is a mailto link

Bankgiro: 629-0001

 

GENVÄGAR

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200