#nouse{ color:red; } Summering i Sydväst - Sydväst
Hoppa till sidans innehåll

Summering i Sydväst

2017-03-15 15:30
  • Uppdaterad: 2017-03-15 16:55

En händelserik säsong i Sydväst är i stort sett till ända. De allra flesta lag har spelat klart sina serier och kval. Undantaget är Kareby IS som just nu spelar semifinalserie mot Hammarby och leder med 1-0 i matcher. Vi hoppas de tar sig ända fram och får spela SM-Final mot Västerås eller Sandviken.

Både IFK Kungälv och Frillesås var väldigt nära kval till Elitserien. Mölndal Bandy vann Div 1 Västra och kvalspelade för att nå Allsvenskan. De tog sig dock inte ända fram och Åby/Tjureda tog sig upp inför kommande Allsvenska säsong. Vildkatterna vann Div 2 vilket medförde att SK Höjden undkom kval och spelar vidare i Div 1 Västra under säsongen 2017/18. Kungälvs SK vann div 3 med endast 8! insläppta mål.

Lagen från sydväst har stått upp bra och placerat sig lite olika i våra ungdomsserier. SK Höjden slutade på andra plats i P16 Kakserice Västra men fick ej delta i SM-slutspel pga av för många dispenser. Indelningen med Grön, Röd och Svart serie har fungerat bra och vi fortsätter med denna indelning under kommande säsong. Nytt blir att Ungdom U12/Grön nästa säsong endast kommer spela 7-manna poolspel.

Vädrets makter har i år varit snälla mot oss. Lite temperaturgnissel i starten men efter det en relativt torr och snöfri säsong. Isen har legat på våra olika arenor och isbanor och de allra flesta matcher har blivit spelade, vilket är väldigt roligt.

Domartillsättningen har med nöd och näppe fungerat och vi behöver lägga mer krut på utbildning och introduktion av nya domare inför kommande säsong för att lätta på trycket på de aktiva domare vi har i sydväst.

Antalet licensierade spelare/individer i distrikt sydväst är nu hela 2310 st varav 562 st är tjejer. Det betyder att vi har 25% tjejer i distriktet. Med den siffran är vi bäst av alla distrikt i Sverige! Väldigt glädjande och ett arbete vi kommer att fortsätta fokusera på.

Distrikt Sydväst kommer under våren att bjuda in till årsmöte där alla föreningar och övriga intresserade kan deltaga, vädra åsikter och höra om planer för säsongen 2017/18 - både lokalt och nationellt.

Skribent: Göran Lember
Epost: Adressen Gömd

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Bandyförbundet distrikt Sydväst
Rullagergatan 9, 4TR
415 26 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631266558
E-post: This is a mailto link

Se all info