#nouse{ color:red; } P15 Distriktslagsturnering 5 januari i Motala - Sydväst
Hoppa till sidans innehåll

P15 Distriktslagsturnering 5 januari i Motala

15 JAN 2019 22:59
Distriktslaget Sydväst P15 spelade gruppspelsmatcher i distriktslagsturneringen i Motala lördagen 5:e januari 2019.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2019 22:59

Förhållandena var idealiska med temperaturer runt nollan och i princip vindstilla hela dagen. Första matchen startade 10.30, vilket gjorde att vi behövde ge oss iväg innan klockan 6.00 på morgonen för att hinna upp. Tidigast av alla fick Sunvära/Frillesås vakna som startade 05.20. Trötta killar från Kungälv, Mölndal och Höjden mötte upp vid Åby Isstadion. Under matcherna hade vi det lite motigt, men jag hoppas att killarna kommer att minnas detta som en trevlig omväxling från serielunken och en skön bandydag med motstånd vi inte normalt träffar på. Det kommer åtminstone jag göra.

Så här gick det i matcherna: 

– Match 1: Distrikt Stockholm
I dagens första match väntade killar från lag som Hammarby, GT76 och Unik. Stockholm rivstartade och vi var kvar i bussen. Tror de fick mål under första minuten. Sedan fick de in ett till. Vi hade oerhört svårt att hämta oss efter det, men åt oss in i matchen. I andra halvlek spelade vi enligt mig jämnt med dem och började också själva att lägga in lite mål. Vi närmade oss, men hade lite otur i trassliga situationer vilket gjorde att de svarade på alla våra mål. Matchen slutade 6-2 till Stockholm.

– Match 2: Distrikt Småland
Här stötte vi på ett lag med inslag från Vetlanda, Nässjö, Åby/Tjureda, Målilla och Fredriksberg. Vi anade efter lite spaning på tidigare matcher att det kunde bli lite svårt och att vi skulle få jobba hårt i defensiven. 

Småland spelade en jättefin lagbandy och hade dessutom individer som höll en högre klass än något annat lag. Det kändes  som att de jobbat hårt på att få ihop laget. Vi är lite stolta över det faktum att vi höll 0-0 i 20 minuter. Det var vår starkaste insats under denna dag. Alla jobbade hårt för varandra och gick in rejält i situationerna med fysik utan att spela fult. Tyvärr fick de till slut hål på oss och på grund av en väldigt oturlig studs innan halvtidspausen stod det 3-0 till dem. Detta var lite demoraliserande för gruppen och i andra hade vi lite svårt att streta emot i samma utsträckning. Matchen slutade med förlust 9-1 mot ett klart bättre lag. Ska bli spännande att se om någon av individerna från detta lag återfinns i högre seniorserier i framtiden.

Match 3: Distrikt Östergötland

Efter att ha kikat på matcherna innan ansåg vi att vi borde kunna spela jämnt med Östergötland. Spelarna kom från Motala, Borgia och Derby. 

Vi gick in i matchen och spelet vägde fram och tillbaka. Dock får Östergötland in en balja på en praktträff efter 12 minuter. Vi kvitterar efter nästan 20 minuter efter en fin genomåkning och ett bra släpp. Tyvärr tar de ledningen i slutminuten av första halvlek.

Vi fortsätter stånga oss blodiga mot deras försvar och varje gång de får på ett skott landar det stenhårt i vårt kryss. Matchen är inte alls illa genomförd även om vi tappade sugen något på slutet. Slutresultaten skrivs till 5-1 i Östergötlands favör tack vare deras enorma precision och skärpa i distansavsluten.

 

/Svante Adermark

Skribent: Victor Bertilson
Epost: Adressen Gömd

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Bandyförbundet distrikt Sydväst
Rullagergatan 9, 4TR
415 26 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631266558
E-post: This is a mailto link

Se all info